Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 19:50

15 Συμβουλές για αυξήσετε τη θέση σας στο google

googleTo Page Rank ή το Ελληνικότερον η Κατάταξη σελίδας, είναι ένας αλγόριθμος ανάλυσης συνδέσμων που χρησιμοποιείται από τις μηχανές αναζήτησης για να καθοριστεί η σχετική σημασία του συνδέσμου σας στη βάση δεδομένων τους.

 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πώς να αυξήσετε την κατάταξη των σελίδων σας με 15 συμβουλές αλλά και δείτε το τι πρέπει να αποφύγετε ώστε να μην οδηγηθείτε σε λάθος κινήσεις που μπορούν να σας οδηγήσουν στις μαύρες λίστε της Google

1. Υψηλής ποιότητας περιεχόμενο:
Προκειμένου να αυξήσετε την κατάταξη των σελίδων σας θα πρέπει να έχετε μοναδικότητα στο περιεχομένο σας ώστε οι αναγνώστες σας να θέλουν να το μοιραστούν με τους φίλους τους. 

2. Υποβολή Ιστοσελίδας :
Για να τονωθεί η κατάταξη της σελίδας σας θα πρέπει να έχετε υψηλής ποιότητας συνδέσμους επιστροφής και ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε backlinks ποιότητας, είναι να υποβάλετε το site σας σε διάφορους καταλόγους Ιστοσελίδων και καταλόγους άρθρων. Μερικές σελίδες με καλή κατάταξη στον ιστό και  κατάλογοι ιστοσελίδων είναι οι ακόλουθες:
DMOZ
Yahoo Directory
Best Of The Web
Ezine Articles
base articles
go articles

3. Guest Posting:
Αυτό είναι ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα και καλύτερα tricks για να αυξήσετε την κατάταξη των σελίδων σας. Τα περισσότερα blogs έχουν επιλογή για τους επισκέπτες να κάνουν posts, μέσω του οποίου μπορείτε να αναρτήσετε το blog τους και να πάρετε κάποια backlinks σε αντάλλαγμα στο blog σας. Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά, αν θέλετε να απαντήσετε σε καλής κατάταξης σελίδες με την ίδια θέση με τη δικιά σας.

4. Σχέση ανταλλαγής:
Αυτή είναι μία από τις πιο παλιές τεχνικές, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί, ώστε να πάρετε μια καλή Θέση. Θα πρέπει λοιπόν sites μεγάλης κυκλοφορίας και με υψηλή θέση, να έχουν βάλει links προς το site σας. Κάθε φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια επίσκεψη προς εσάς, αυτόματα ενισχύεται η θέση σας.

5. Κρατήστε Ενημερωμένο το περιεχόμενο του site σας
Η Google θέλει πραγματικά τοποθεσίες που διατηρούν το περιεχόμενό τους φρέσκο ​​και μοναδικό. Όσο περισσότερα μπορείτε να δημοσιεύσετε, τόσο περισσότερο η Google θα ανιχνεύσει τον ιστότοπό σας και τις πιθανότητες να αυξήσει την κατάταξη σελίδων

6. Σχολιάζοντας σε άλλα blogs:
Ο Σχολιασμός είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για τη βελτίωση της κατάταξης σας. Ορισμένα blogs είναι "Do-Follow" το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε  συνδέσεις με το site σας, απλά σχολιάζοντας. Σήμερα τα περισσότερα blogs έχουν εγκαταστήσει, modules για σχολιασμό όπου έχει τοποθετεί αυτόματα μια σύνδεση στο τελευταίο μήνυμα στο blog τους και στο τέλος του σχόλιου.

7. Social Networking:
H Κοινωνική δικτύωση είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για να αυξήσει την κατάταξη σελίδων, διότι με την ανταλλαγή ιστοσελίδας σας σε διάφορους κοινωνικούς χώρους λαμβάνετε δωρεάν ένα σύνδεσμο επιστροφής. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς μηχανές κοινωνικής δικτυώσης είναι οι ακόλουθες:
Facebook
Google Plus
Squidoo
Digg
Twitter
Stumble Upon

8. Προσβασιμότητα της σελίδας σας:
Εάν η ιστοσελίδα σας δεν λειτουργεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η Google μπορεί να μειώσει την κατάταξη του site σας. Έτσι, θα πρέπει πάντα να κρατάτε την ιστοσελίδα σας ενεργή και προσβάσιμη.

9. Χρησιμοποιώντας Λέξεις-κλειδιά:
Οι χρήστες χρησιμοποιούν λέξεις-κλειδιά όταν αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο και όχι το σύνολο της πρότασης. Έτσι αν έχετε χρησιμοποιήσει τη σωστή λέξη-κλειδί για την ανίχνευση του περιεχομένου σας, τότε έχετε αυξημένη πιθανότητα να εμφανιστεί η ιστοσελίδας σας στο χρήστη που ψάχνει για κάτι.

10. Διαφήμιση Website:
Μπορείτε να φτιάξετε για το site σας ένα διαφημιστικό και να το προωθήσετε σε άλλες ιστοσελίδες, λαμβάνοντας πίσω ποιοτικές συνδέσεις και κυκλοφορία.

11. Δημιουργία Πολλαπλών σελίδων:
Αν μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές σελίδες στο site σας αυτό θα ενισχύσει την εσωτερική σας σύνδεση και τελικά θα αυξήσει την κατάταξη σελίδων.

12. Να συμμετέχετε σε φόρουμ:
Η Google αγαπάει τα φόρουμς και από εκεί έχει συχνή ενημέρωση. Αν έχετε πάρει μια σύνδεση πίσω από αυτά, θα πετύχετε τη βελτίωση της κατάταξης.

13. Χρησιμοποιώντας Υπογραφές:
Μπορείτε να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας, σε απευθείας σύνδεση, στις υπογραφές σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε υπογραφές στο email σας και στις δημοσιεύσεις σας, αλλά μην προσπαθείτε να στείλετε spams διότι μπορεί να μπλοκαριστείτε.

14. Κάθε πότε η Google επαναξιολογεί την κατάταξη της Σελίδας;
H Google επαναξιολογεί την κατάταξη περίπου τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο, έτσι ώστε σχεδόν κάθε τρεις μήνες, η Google να υπολογίζει την κατάταξη σας και πάλι.

15. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε παράνομες τακτικές:
Η χρήση παράνομων τακτικών έχει απαγορευτεί από τη Google και σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι χρησιμοποιείτε τέτοιες, θα σας μπλοκάρει. Μένοντας μακριά από αυτές τις τακτικές, εξασφαλίζετε τη βελτίωση της θέση σας.

Tι πρέπει λοιπόν να αποφύγετε

1. Σύνδεσμοι από σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου
Η σύνδεση με σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου είναι κάτι που δεν θέλει η google και μπορεί να οδηγήσει σε υποβιβασμό της σελίδας σας. Υπάρχουν spammers που τοποθετούν συνδέσμους προς το site σας πραγματοποιώντας επισκέψεις. Το γιατί γίνεται αυτό και πως έχουν βρει τη σελίδα σας είναι ένα άλλο θέμα προς συζήτηση αλλά αν ξεκινήσει κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να το αποφύγετε.

2. Η πώληση και η αγορά συνδέσμων επιστροφής
Η google μισεί τα siteς που πουλάνε τη τοποθέτηση συνδέσμων προς άλλα sites και την αντίστοιχη δραστηριότητα (Clicks). Όταν "βλέπει" λοιπόν κίνηση από τέτοια sites τότε τα απορρίπτει κατά τον υπολογισμό της κατάταξης σας. 

3. Χρησιμοποιώντας bots για να προσθέσετε ή να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο αυτόματα:
Η Google απεχθάνεται τα αυτοματοποιημένα bots και το λογισμικό που δημιουργεί επισκέψεις ή τροποποιεί αυτόματα το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας. Αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών είναι η Google να σας βάλει σίγουρα στη μαύρη λίστα.

4. Τροποποίηση αρχείο Robots.txt:
Το Robots.txt αρχείο είναι ο οδηγός προς τις μηχανές αναζήτησης και για το τι μπορούν να ανιχνέυσουν. Κάθε φορά που κάποιο bot μηχανής αναζήτησης έρχεται στην ιστοσελίδα σας για την ανίχνευση του περιεχομένου σας, τότε διαβάζει πρώτα τις γραμμές του robots.txt και τις ακολουθεί. Έτσι, τροποποιώντας λανθασμένα το robobs.txt αρχείο, μπορείτε κατά λάθος να απαγορεύσετε σε όλες τις μηχανές αναζήτησης την ανίχνευση του περιεχομένου της ιστοσελίδα σας.

5. Διπλότυπο ή χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο:
H Google μισεί πραγματικά το διπλό περιεχόμενο. Όπως κάθε πρόσωπο στον κόσμο είναι μοναδικό, έτσι και η Google προσπαθεί να ανιχνεύσει μοναδικές προτάσεις και λέξεις σε κάθε κείμενο. Το διπλότυπο περιεχόμενο, μπορεί εύκολα να υποβαθμίσει το site σας, στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Ένα άλλο θέμα που πρέπει να εξεταστεί είναι η χαμηλή ποιότητα του περιεχομένου. Τι είναι η χαμηλή ποιότητα του περιεχομένου; Η Google ορίζει ως καλό ή υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, αυτό το οποίο και ένα μικρό παιδί μπορεί να μάθει και να κατανοήσει. Έτσι, το περιεχόμενο το οποίο είναι γραμμένο με σύνθετες λέξεις και μόνο για την βελτίωση της ιστοσελίδας σας μέσω της ευρετηριοποίησης των σύνθετων αυτών λέξεων, η google το χαρακτηρίζει ως χαμηλής ποιότητας περιεχομένο.

6. Κοροϊδεύουμε με ρομπότ τις μηχανές αναζήτησης (Cloaking):
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου όταν επισκεπτόμαστε ένα σύνδεσμο, αυτός μας δείχνει διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που περιγράφει η μηχανή αναζήτησης. Αυτό χαρακτηρίζεται ως πολύ κακή δραστηριότητα. Ας υποθέσουμε ότι εκτελείτε την αναζήτηση ενός προϊόντος και εμφανίζονται 100 σύνδεσμοι προς αυτό. Οι λεπτομέρεις που έχει κρατήσει η μηχανή αναζήτησης υποδεικνύει στο χρήστη, το τι μπορεί να βρει στο site που θα επισκεφτεί.  Στη συνέχεια, ο χρήστης επισκέπτεται το site αλλά βρίσκει κάτι τελείως διαφορετικό και εγκαταλείπει τη σελίδα. Αυτές οι τακτικές χαρακτηρίζονται ως μη ενδεδειγμένες από τη google και μπορεί να οδηγήσει το site σας στη μαύρη λίστα.

 

Read 2626 times Last modified on Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 19:58
Login to post comments

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος

ink experts

Στη Ink Experts θα βρείτε συμβατά μελάνια, αναγομωμένα toner και refill kit για όλους τους εκτυπωτές στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με την ποιότητα που μόνο η Ink Experts προσφέρει.

https://www.inkexperts.gr/

K-Smart, Πληροφορική

Η έξυπνη σελίδα της Πληροφορικής

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.