Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 10:28

Απαλλαγείτε για πάντα από το CCleaner. Έχει αλλάξει ριζικά

ξεφορτωθείτε το ccleanerΤο CCleaner μόλις έγινε χειρότερο. Το δημοφιλές εργαλείο καθαρισμού τρέχει πλέον στο παρασκήνιο, παρακινώντας σας και αναφέροντας ανώνυμα δεδομένα στους διακομιστές της εταιρείας.

 

 

Δεν συνίσταται πλέον να κάνετε αναβάθμιση σε CCleaner 5.45. Δείτε πως μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας τις αντίστοιχες εργασίες.

 

Ελευθερώστε χώρο στο δίσκο

ελευθερώστε χώρο σρο δίσκο

Τα Windows διαθέτουν ενσωματωμένο εργαλείο εκκαθάρισης δίσκου και λειτουργεί πολύ καλά. Η Microsoft το βελτιώνει και λειτουργεί ακόμα καλύτερα στις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10. Αυτό το εργαλείο αφαιρεί προσωρινά αρχεία, προηγούμενες εγκαταστάσεις των Windows, αρχεία καταγραφής, παλιές ενημερώσεις των Windows, μικρογραφίες και διάφορα άλλα αρχεία προσωρινής αποθήκευσης. Εάν δεν το έχετε τρέξει ποτέ, μπορείτε πιθανώς να απελευθερώσετε μερικά gigabytes χώρου κάνοντας έτσι. Δεν προτείνουμε εναλλακτική λύση CCleaner, επειδή τα Windows μπορούν ήδη να κάνουν μεγάλη δουλειά για να ελευθερώσουν χώρο.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο Free Up Space στα Windows 10, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Σύστημα> Αποθήκευση και κάντε κλικ στην επιλογή "Ελεύθερος χώρος τώρα". Τα Windows θα σαρώσουν αυτόματα τα αρχεία που μπορείτε να διαγράψετε. Ελέγξτε τα αρχεία που θέλετε να διαγράψετε και κάντε κλικ στην επιλογή "Κατάργηση αρχείων" για να τα ξεφορτωθείτε.

Προειδοποίηση: Εάν επιλέξετε "Recycle Bin", τα Windows θα αδειάσουν επίσης τον κάδο ανακύκλωσης. Βεβαιωθείτε ότι δεν θέλετε να ανακτήσετε τυχόν διαγραμμένα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης πριν από την επιλογή αυτής της επιλογής. Στα Windows 7, μπορείτε να ξεκινήσετε το κλασικό εργαλείο "Εκκαθάριση δίσκου" από το μενού "Έναρξη" για να διαγράψετε αυτά τα αρχεία. Το κλασικό εργαλείο "Εκκαθάριση δίσκου" στον υπολογιστή εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στα Windows 10, αλλά η νέα διεπαφή στις Ρυθμίσεις κάνει το ίδιο πράγμα και τρέχει λίγο πιο γρήγορα.

 

Διαχειριστείτε τα προγράμματα εκκίνησης

 διαχειριστείτε τα προγράμματα εκκίνησης

Το CCleaner μπορεί να διαχειριστεί τα προγράμματα εκκίνησης, αλλά τα Windows 10 έχουν αυτή τη δυνατότητα ενσωματωμένη. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον διαχειριστή εκκίνησης των Windows 10, κατευθυνθείτε στο Settings> Apps> Startup. Μπορείτε να δείτε πόσα "app" εφαρμογές έχουν στη διαδικασία εκκίνησης και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα εκκίνησης από εδώ. Ένα πρόγραμμα εκκίνησης με "υψηλό αντίκτυπο" επιβραδύνει τα πράγματα κάτω από περισσότερα από ένα με "χαμηλό αντίκτυπο".

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το Task Manager, να κάνετε κλικ στην καρτέλα "Startup" και να διαχειριστείτε τα προγράμματα εκκίνησης από εδώ. Αυτό λειτουργεί το ίδιο με τη διασύνδεση στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", αλλά είναι επίσης διαθέσιμο στα Windows 8. Στα Windows 7, θα χρειαστείτε κάτι σαν το MSConfig για να διαχειριστείτε τα προγράμματα εκκίνησης.


Διαγράψτε τα δεδομένα περιήγησης στο Web

εκκαθαριση ιστορικού

 

Δεν χρειάζεστε πρόγραμμα τρίτου για να διαγράψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης, τα cookies και τα αρχεία προσωρινής αποθήκευσης. Ο περιηγητής σας μπορεί να χειριστεί αυτό για εσάς.

Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να χρειάζεται να καθαρίσετε πρώτα τα δεδομένα περιήγησής σας. Απλώς χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης όποτε θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ευαίσθητο ιστότοπο χωρίς να έχει αποθηκευτεί ιστορικό στον υπολογιστή σας. Αν ποτέ δεν θέλετε να αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε να κάνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να ξεκινά πάντα στη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης. Αυτό είναι καλύτερο από την εκκαθάριση των δεδομένων περιήγησής σας στο CCleaner, καθώς αποτρέπει την δημιουργία αυτών των δεδομένων.

Για να καθαρίσετε περιστασιακά τα δεδομένα περιήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο "Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης" ενσωματωμένο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που έχετε επιλέξει. Τα προγράμματα περιήγησης έχουν τώρα εύκολα εργαλεία που μπορούν να τα χειριστούν σε μερικά κλικ.

Δεν συνιστούμε να καθαρίζετε συνεχώς τα δεδομένα περιήγησης ή να εκτελείτε πάντα στη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης. Θα πρέπει να συνεχίσετε να συνδέεστε στους ιστότοπους που χρησιμοποιείτε κάθε φορά που ανοίγετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς τα cookie τους δεν θα διατηρούνται στον υπολογιστή σας. Η διαγραφή των αρχείων της προσωρινής μνήμης θα επιβραδύνει επίσης την περιήγησή σας στο Web. Αλλά, αν θέλετε να καθαρίσετε αυτά τα δεδομένα ούτως ή άλλως, το πρόγραμμα περιήγησής σας σας καλύπτει.

 

Βρείτε τα μεγάλα σε όγκο αρχεία στον υπολογιστή σας

αναζήτηση μεγάλων αρχείων

Για να καταλάβετε ποιος πραγματικά είναι ο χώρος που χρησιμοποιεί ο υπολογιστή σας, εγκαταστήστε έναν αναλυτή χώρου στο δίσκο όπως το WinDirStat. Αυτό το εργαλείο σαρώνει τον σκληρό σας δίσκο και σας δείχνει μια γραφική αναπαράσταση του τι χρησιμοποιεί το χώρο στον υπολογιστή σας, ταξινομώντας φακέλους και αρχεία από αυτά που χρησιμοποιούν το περισσότερο χώρο στο ελάχιστο. Αυτό λειτουργεί σαν το εργαλείο Disk Analyzer στο CCleaner, αλλά με μια καλύτερη διεπαφή που καθιστά ευκολότερο να δει τι χρησιμοποιεί το χώρο.

Εάν έχετε κάποια μεγάλα αρχεία που κρύβονται κάπου στον υπολογιστή σας, θα τα βρείτε με αυτό το εργαλείο και μπορείτε να τα αφαιρέσετε με το χέρι. Εάν τα συγκεκριμένα αρχεία αποτελούν μέρος ενός προγράμματος, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας για να τα καταργήσετε. Εάν είναι προσωρινά, προσωρινά ή αρχεία δεδομένων, μπορείτε πιθανώς να τα διαγράψετε. Ίσως θελήσετε να εκτελέσετε μια αναζήτηση στον ιστό για το όνομα των αρχείων ή του φακέλου όπου βρίσκονται, πριν να τα διαγράψετε μόνο για να επιβεβαιώσετε ότι δεν διαγράφετε κάτι σημαντικό.

 

Κρυπτογραφήστε τον σκληρό σας δίσκο για να καλύψετε πραγματικά τα δεδομένα σας

κρυπτογράφηση

Εάν χρησιμοποιείτε το CCleaner για να διαγράψετε αρχεία  και "καλύψετε τα δεδομένα σας", εδώ είναι μια καλύτερη επιλογή: Κρυπτογράφηση της μονάδας συστήματος. Όποιος αποκτά πρόσβαση στον υπολογιστή σας θα χρειαστεί τον κωδικό πρόσβασης για να αποκρυπτογραφήσει τον σκληρό σας δίσκο και να προβάλετε τα αρχεία σας, γι 'αυτό είναι πολύ καλύτερη μέθοδος από ό, τι περιστασιακά να διαγράψετε τα κομμάτια σας. Θα προστατεύσει επίσης τα ιδιωτικά αρχεία που έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση πλήρους δίσκου στον υπολογιστή σας Windows 10. Ορισμένοι υπολογιστές με Windows 10 έχουν ήδη κρυπτογράφηση, ενώ άλλοι χρειάζονται Windows 10 Professional για να ενεργοποιήσουν το BitLocker. εάν ο υπολογιστής σας δεν έρχεται με κρυπτογράφηση και δεν θέλετε να πληρώσετε για τα Windows 10 Pro, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VeraCrypt.

Οι περισσότερες από τις ίδιες συμβουλές ισχύουν για τα Windows 7. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 7 Ultimate για το BitLocker ή να εγκαταστήσετε το VeraCrypt για δωρεάν κρυπτογράφηση.

Με τον κρυπτογραφημένο σκληρό σας δίσκο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαγραφή τόσο των προσωπικών σας δεδομένων - κάθε φορά που απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, ο σκληρός δίσκος θα είναι κρυπτογραφημένος και οι χρήστες θα χρειαστούν το κλειδί για να το εκκινήσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

 

Πώς να κατεβάσετε μια παλιά έκδοση του CCleaner

παλία έκδοση ccleaner

Εάν επιμένετε στη χρήση του CCleaner, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε μια παλιά έκδοση του. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως η καλύτερη ιδέα. Οι παλιές εκδόσεις του CCleaner θα μπορούσαν να έχουν προβλήματα με τις νεότερες εκδόσεις προγραμμάτων και το λειτουργικό σύστημα των Windows. Μπορεί να αφαιρέσουν σημαντικά αρχεία και να προκαλέσουν προβλήματα ή να χάσουν αρχεία προσωρινής αποθήκευσης και να μην ελευθερώσουν αρκετό χώρο. Οι νέες εκδόσεις του CCleaner επιλύουν μερικές φορές αυτά τα ζητήματα.

Εάν θέλετε μια παλιά έκδοση του CCleaner, θα πρέπει να το κατεβάσετε από έναν άλλο ιστότοπο. Η έκδοση 5.45 της CCleaner εκτελεί Active Monitoring, επομένως ίσως χρειαστεί να κατεβάσετε την έκδοση 5.44 από έναν ιστότοπο όπως το UptoDown.

Για να αποτρέψετε το CCleaner από τον έλεγχο για ενημερώσεις, ξεκινήστε το CCleaner και κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές> Ρυθμίσεις. Καταργήστε την επιλογή "Ενημερώστε με τις ενημερώσεις για το CCleaner" εδώ.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την Παρακολούθηση συστήματος από το Επιλογές> Παρακολούθηση και να απενεργοποιήσετε τα στοιχεία ανάλυσης από το Επιλογές> Απόρρητο.

Και πάλι, αυτή είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση. Το CCleaner μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί καλά αν κολλήσετε σε μια παλιά έκδοση για χρόνια.

Το CCleaner διαθέτει αρκετά εργαλεία που δεν χρειάζεστε. Για παράδειγμα, απλά δεν χρειάζεστε καθαρότερο μητρώο. Ενώ μπορεί να υπάρχουν κάποιες ξεπερασμένες καταχωρήσεις στο ληξιαρχείο σας, αναλαμβάνουν ένα ελάχιστο χώρο και δεν επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας.

Για οτιδήποτε άλλο στην CCleaner μπορεί να θέλετε, μπορείτε να βρείτε μια εναλλακτική λύση CCleaner. Για παράδειγμα, εάν θέλετε μια λίστα με τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε μια λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας με μία μόνο εντολή των Windows. Για να βρείτε διπλότυπα αρχεία στον υπολογιστή σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν διπλό εντοπιστή αρχείων. Για οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να βρείτε ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα Windows ή μια ελεύθερη εφαρμογή που δεν θα σας καρφώνει και θα σας παρακολουθεί.

Read 1067 times Last modified on Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 10:04
Login to post comments

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

ink experts

Στη Ink Experts θα βρείτε συμβατά μελάνια, αναγομωμένα toner και refill kit για όλους τους εκτυπωτές στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με την ποιότητα που μόνο η Ink Experts προσφέρει.

https://www.inkexperts.gr/

K-Smart, Πληροφορική

Η έξυπνη σελίδα της Πληροφορικής

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.