Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 08:24

Τα δεδομένα μας ελέγχονται αποκλειστικά από τις ΗΠΑ

μέσα κοινωνικής δικτύωσηςΕίναι γεγονός πως η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών είναι κάτοχοι ενός τουλάχιστον λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης. Είτε αυτό λέγεται Google, είτε Facebook, ένας τεράστιος αριθμός προσωπικών πληροφοριώναποθηκεύεται καθημερινά στους servers τους

Οι περισσότεροι χρήστες αναρτούν ανεξέλεγκτα πληροφορίες που αφορούν την προσωπική τους ζωή, την επαγγελματική τους κατάσταση, το επίπεδο διαβίωσης τους. Έχετε μήπως κάνει τον κόπο να δείτε που εδρεύουν όλες αυτές οι εταιρείες; Κατά μία διαβολική σύμπτωση όλες αυτές οι εταιρείες εδρεύουν στις ΗΠΑ. Τυχαίο; Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Η Ευρώπη δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που να αντιπαραταχτεί στους αμερικανούς κολοσσούς. Χωρίς αυτή τη στιγμή να μπορούμε να αντιληφθούμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό, η αμερικάνικη κυβέρνηση μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται για οποιονδήποτε πολίτη του κόσμου.

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί πως σε λιγότερο από μία δεκαετία έγινε αυτό το ξέσπασμα στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και που βρέθηκαν τα κεφάλαια να υποστηριχτούν στα πρώτα βήματα τους αυτές οι εταιρείες ώστε να στήσουν υποδομές που να υποστηρίζουν εκατομμύρια χρήστες και έναν τεράστιο όγκο δεδομένων.

Αν δεν βαριέστε κάντε μία πρόχειρη αναζήτηση της έδρας των εταιρείων όπως Google, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Viber, Whats up, Pinterest. Κι αν σίγουρα έχουμε ξεχάσει κάποια και αυτής η έδρα θα ανήκει στις ΗΠΑ. Να είστε σίγουροι για αυτό.

 

social

 

 

Read 959 times Last modified on Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 10:02
Login to post comments

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

ink experts

Στη Ink Experts θα βρείτε συμβατά μελάνια, αναγομωμένα toner και refill kit για όλους τους εκτυπωτές στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με την ποιότητα που μόνο η Ink Experts προσφέρει.

https://www.inkexperts.gr/

K-Smart, Πληροφορική

Η έξυπνη σελίδα της Πληροφορικής

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.