Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 07:57

Οι διεργασίες WSAPPX και AppXSVC μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη χρήση του δίσκου

διεργασίες WSAPPX και AppXSVΤο WSAPPX είναι μια διεργασία που εκτελείται στο παρασκήνιο στον υπολογιστή σας ως μέρος του Windows Store και της πλατφόρμας καθολικής εφαρμογής της Microsoft.

 

 

 WSAPPX

Χρησιμοποιείται για εγκαταστάσεις, ενημερώσεις και απεγκατάσταση εφαρμογών Store, οπότε μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση όλων των ενημερώσεων, δεν το χρειάζεστε. Μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε καταστάσεις όπου διαπιστώνετε ότι αυτή η διεργασία προκαλεί αυξημένη χρήση του δίσκου, του επεξεργαστή ή της μνήμης. 

Το WSAPPX είναι μια διαδικασία Microsoft Store που περιλαμβάνει δύο υπηρεσίες, υπηρεσία ανάπτυξης AppX (AppXSVC) και Υπηρεσία άδειας πελάτη (ClipSVC). 

Το AppXSVC AppX είναι η υπηρεσία ανάπτυξης AppX που αναπτύσσει τις εφαρμογές UWP Store που διανέμονται ως .appx πακέτα. 

Το ClipSVC είναι η Υπηρεσία Άδειας Πελάτη που χειρίζεται υποστήριξη υποδομής για το Microsoft Store. 

Χρήση υψηλού δίσκου WSAPPX στα Windows 11/10 

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα. 

1] Αύξηση εικονικής μνήμης

Ορίστε το «Αρχικό μέγεθος» ισοδύναμο με το μέγεθος της μνήμης RAM, αλλά σε MB και το «Μέγιστο μέγεθος» στο διπλάσιο του αρχικού μεγέθους και επανεκκινήστε τη συσκευή σας Windows.

 2] Απενεργοποίηση Windows Store 

Πληκτρολογήστε ‘gpedit.msc’ στην Έναρξη αναζήτησης και πατήστε Enter. Ανοίγει το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας. Μεταβείτε στην επιλογή «Διαμόρφωση υπολογιστή» και επιλέξτε «Πρότυπα διαχείρισης». Στη συνέχεια, μεταβείτε στα «Windows Components» και επιλέξτε «Store». Βρείτε τη ρύθμιση «Απενεργοποίηση εφαρμογής Store» στο δεξί παράθυρο. Επιλέξτε «Ενεργοποίηση» και «Εφαρμογή» και επανεκκινήστε τη συσκευή σας Windows. 

 Όταν απενεργοποιείτε το Windows Store, δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ή η ενημέρωση εφαρμογών του Windows Store τρίτων κατασκευαστών. Εάν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει την εφαρμογή Windows Store , η οθόνη θα εμφανίσει το μήνυμα: Το Windows Store δεν είναι διαθέσιμο σε αυτόν τον υπολογιστή. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του συστήματός σας για περισσότερες πληροφορίες. Εφαρμογές όπως Mail, Movies & TV, Photos, Calculator και OneNote χρειάζονται αυτήν την εφαρμογή για αυτόματες ενημερώσεις, οπότε αν χρειάζεστε αυτές τις συχνές ενημερώσεις, δεν συνιστάται η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας. 

3] Αλλάξτε την τιμή του AppXSvc στο μητρώο 

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου και μεταβείτε στο: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Services \ AppXSvc 

Στο δεξιό πλαίσιο, αλλάξτε την τιμή "Start "σε 4 και επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Read 455 times Last modified on Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 08:09
Login to post comments

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 επισκέπτες και κανένα μέλος

ink experts

Στη Ink Experts θα βρείτε συμβατά μελάνια, αναγομωμένα toner και refill kit για όλους τους εκτυπωτές στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με την ποιότητα που μόνο η Ink Experts προσφέρει.

https://www.inkexperts.gr/

K-Smart, Πληροφορική

Η έξυπνη σελίδα της Πληροφορικής

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.