Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 10:20

Μετατροπή Ημερομηνίας σε σύντομη μορφή στον SQL Server

Sql-ServerΗ getdate() μας δίνει την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Παράδειγμα: select getdate() και μας επιστρέφει την ημερομηνία στην μορφή 2013-01-13 18:38:06.030. 

 

 

Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους προγραμματιστές όταν θέλουν να εμφανίζουν μόνο την ημερομηνία σε grids ή σε πλαίσια κειμένου. Η λύση έρχεται με την χρήση της συνάρτησης convert. Στο ακόλουθο παράδειγμα η εντολή μας επιστρέφει την ημερομηνία σε σύντομο format. Να τονιστεί ότι η συμβολοσειρά που δημιουργείται ακολουθεί τους κανόνες ημερονίας του SQL δηλαδή Έτος-μήνας-Ημέρα ώστε να αναγνωρίζεται από τo πρόγραμμα ως ημερομηνία.

Παράδειγμα: select CONVERT(nvarchar, YEAR(GETDATE())) + N'-' + CONVERT(nvarchar, MONTH(GETDATE())) + N'-' + CONVERT(nvarchar, DAY(GETDATE()))

και μας επιστρέφει 2013-1-13.

Αντίστοιχα αντί για την getdate() μπορούμε να χρησιμοποιούμε και ημερομηνία που παίρνουμε ως παράμετρο από Stored Procedure ή από το πεδίο ενός πίνακα.

Read 319 times Last modified on Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 09:14
K-Smart

Systems Administrator and Applications Developer

Login to post comments

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ανακύκλωση Συσκευών

Με τη Free Recycle, μπορείτε να ανακυκλώσετε τις παλιές σας ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς κανένα κόστος και περιρισμό στον αριθμό των συσκευών, σε αντίθεση με τις άλλες εταιρείες ανακύκλωσης. 

http://www.free-recycle.gr/

K-Smart, Πληροφορική

Η έξυπνη σελίδα της Πληροφορικής

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.